fredag 12 juni 2009

Kolik

Vår stackars lilla älskling verkar ha fått en släng av kolik, inte kul! Och kan verkligen inte vara kul för henne, tycker så synd om henne. Så himla typiskt, innan hon kom så skämtade vi och sa att vårt barn säkert skulle få kolik bara för vi har sån otur. Läste att det bara är 10-20% barn som får kolik, och ja, självklart var ju hon en av dom.
Natten till igår och natten till idag hade hon riktigt panik och ingenting hjälpte. Var lessen hela tiden och bara låg å sprattlade, hur man än hade henne, hur man än bar henne eller vad man än gjorde så hjälpte ingenting. Att få snutta på bröstet hjälpte lite grann, vi som trott att hon inte får tillräckligt med mjölk på nätterna eftersom hon vill äta typ hela tiden då, så vi skaffade ersättning, men det var ju p.g.a det här. Läste att ett symtom är att dom vill äta och snutta mkt, det kan lindra lite. Och då blir det ju att det inte finns så mkt mjölk kvar tillslut och då får vi ge ersättning.
Inatt eller imorse, somnade hon först 06,20. Kan lova att jag själv var rätt trött då. Tycker så synd om henne, man känner sig så himla hjälplös och finns inget man kan göra.
Var iaf på bvc idag och fick det konstaterat att det nog är en släng av kolik. Hon bad oss köpa magdroppar som kan lindra det hela. Visade oss också magmassage som vi ska ge ett par gånger om dagen som kan hjälpa henne.
Deras tarmar är ju inte helt mogna så därför dom får sånna här problem.
Vägde och mätte henne också och hon följer kurvan superfint :) Vägde nu 3820gram och har blivit hela 54,2cm. Så har gått upp 500gram och växt 3cm sedan födseln!

1 kommentar:

  1. Ni kommer klara er igenom detta med koiken fint! Hoppas på er!:)

    Sköt om er!
    Kram Johanna

    SvaraRadera