fredag 2 mars 2012

svårt att lita på folk..

Jag har svårt att lita på folk när det gäller Tuva. Hur dom tar hand om henne osv.. men det är väl mina moderskänslor som talar. Det är säkerligen så för flera..

Det är inte många som vart barnvakt åt henne, det är nästan alltid samma personer. I början var det min mamma mest, sen Tuvas moster Emma och nu har pappa vart barnvakt det senaste gångerna. Och dom litar jag verkligen på, Tuva har det super bra och dom gör alltid det bästa för henne.
Men sen vet nog många att jag är väldigt petig eller nogrann kanske man ska säga när det gäller henne.
Jag förklarar ofta saker flera gånger så dom verkligen förstår, säger precis hur det ska vara. Gör si, gör så, glöm inte det, kom ihåg att sätta strumporna över byxerna, kom ihåg halskragen, glöm inte tjocktröjan, hon ska ha det så, hon vill ha det så osv..

Jag förstår att det kan verka tjatigt och som jag inte litar på er, men man vill ju alltid det bästa när det gäller ens barn. Och man vill ju ha det på sitt sätt, eller hur?

Till saken iaf. På dagis, jag förstår att dom har många barn, men klarar dom inte av att ta hand om alla kanske dom ska ha mer personal. Som förra veckan så påminde dom alla om att ta med galonisar till barnen eftersom det var så slaskigt. Tuva har alltid haft sina där.
Men även fast dom påminde om det, så satt dom inte på henne dom..
Så en dag när vi skulle åka hem, fick hon åka hem i blöt overall för dom nyligen hade vart ute. Vi har väl tagit dit galonisarna av en anledning?!

Sen till idag, då var dom ute när jag hämta henne. Nu hade hon galonisarna på sig. Men när vi hade gått en bit klagade dom på att det gjorde ont på benet. Då tittade jag ner. Då hade dom tagit på henne både overallen och galonisarna, men sen hade dom bara tryckt på stövlarna och inte dragit över overallen och galonisarna över stövlarna. Klart som fan det skavde på henne när det var så, overallen skavde rätt å huden för hennes mjukisar under hade åkt upp till knäna.
När vi väl kom hem och tog av allt var det allvarligt en sjö i hennes stövlar. Vad fan ska dom sätta på galonisar eller ens gå ut om dom inte kan göra saker ordentligt.
Om dom anstränger sig att dra på alla kläder, är det då så svårt att dra det över stövlarna då med?!
Nej då vart jag less! Inte konstigt att ungarna blir sjuka när dom får gå med dyblöta iskalla fötter, eller hon var snarare blöt ända upp till knäna..


Så sånt här gör ju inte det direkt lättare för mig att kunna lita på folk när det gäller mitt barn...


Såå, jag vet att många kan tycka att jag kanske är ute och festar mycket ibland. Men när det väl gäller Tuva och jag har henne, värdesätter jag alltid henne mest och högst. Hon är min ögonsten, mitt allt.
Men när jag inte har henne så underhåller jag mig med andra saker jag också tycker om..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar