måndag 22 mars 2010

måndag

Natten har varit hemsk, likaså gårdagen och lördagen. Vet inte riktigt vad som är på tok hos lill-hjärtat men jag tror och antar att det är tänder som spökar. Men det känns ändå lite, lite tveksamt för hon har aldrig reagerat på det förut..

Det började i lördags, kom hem till mamma och Tuva var väldigt missnöjd, vägrade äta. Vad jag än försökte ge henne så fick det inte komma in i munnen. Kände sen att hon var väldigt varm och det visade sig att hon hade 39 °c!
Hon fick då en alvedon med tyckte aldrig att hon piggade på sig ändå. Fick fortfarande inte i henne ett dugg, inte ens välling.. Och på råga på allt så vart hon super trött så vi bestämde oss för att åka hem. Efter knappt 2min så sov hon i bilen.. Vi blev hembjudna på middag hos niclas föräldrar så jag åkte dit direkt, men körde extra sakta så hon skulle få sova lite extra, haha! Trodde att när hon hade fått alvedon och sovit en stund så skulle hon kanske vara bättre.
Vi kom dit och efter ett tag blev hon väldigt missnöjd igen och glödhet, tog tempen yttligare och hon hade fortfarande 39°. Så vi skyndade oss att äta och åkte sen hem. Hon hade lite svårt att somna på kvällen, hon vaknade till och hade typ feberkramper, hela hon skakade. Tog upp henne och virade in henne i 2 filtar och så fort hon hamnade i mitt knä så la hon sig på mitt bröst och blunda och somnade nästan på direkten, super mys! Sen sov hon för natten, vaknade och bökade några gånger bara..

Men sen igår, var hon fortfarande lite missnöjd, ville inte äta alls. Fick i henne 1 sked av allt jag försökte, fick i henne lite yoghurt på hela dagen. Hon hade däremot ingen feber på hela dagen så man börjar ju indra vad som är fel.
Men det är en framtand uppe som är precis påväg och håller på att spricka igenom. Sen har jag sett att det är andra påväg ner också så det spänner väl en hel del antar jag.

Men inatt har varit hel hemsk, vi har inte sovit många minuter kan jag lova! Så fort hon lägger sig ner så får han panik, det som har fungerat är när hon fått komma och legat på mitt bröst, då blundar hon direkt och somnar nästan på en gång. Så himla mysigt, vääääldigt länge sen vi kunde mysa så! Men sen vaknade hon efter en bara liten stund igen och var lessen.
Man känner sig så hjälplös och vet inte vad man ska göra! Sen inatt skakade hon lite grann igen, och hon hade ju ingen feber, blev väldigt rädd och undra om det var vätske eller näringsbrist? Försökte med välling, saft ja det mesta men hon spottade direkt när hon fick in det i munnen.Nu idag är hon fortfarande väldigt kinkig, men har fått i henne 100ml välling och nästan 75ml saft, och 2 små 1cm smörgås bitar, haha! Inga mängder, men det är något och hon har fått i sig lite näring.

Är trött så jag vet inte vad, hon har lagt sig för en liten stund sen och hon verkar sova. Själv känns det som att direkt när jag sätter mig ner i soffan så kommer jag somna. Undra hur det går för Niclas på jobbet egentligen, han har inte fått mycket sömn har heller!

1 kommentar: