måndag 22 november 2010

Måndag och stolt mamma!

Återigen måndag och nu är Tuva nästan helt frisk! Lite lite slem hosta kvar och händer väl att det är lite snor under näsan någon gång under dagen. Men det är så skönt att se henne "frisk" igen! Mycket piggare, gladare, vill leka och har nästan fått tillbaka matlusten helt!

Så idag var det ju tänkt att vi skulle prova med dagis igen. Jag var väldigt skeptisk och rädd över att vi skulle bli tvugna att skola in henne igen eftersom hon vart sjuk mitt i inskolningen och har vart hemma från dagis i nästan 2 veckor.
Och idag var det ju tänkt att hon skulle gå från 07,30-14,30. Ganska länge och hon har aldrig gått så länge. Morgonen började heller inte så bra eftersom hon var riktigt trött och vi försökte få henne att sova så länge som möjligt och helst vakna själv, men när klockan var 07,00 var jag tvungen att väcka henne, och det är ju aldrig så populärt! Men som tur fick jag i henne lite välling iaf.
Lämningen på dagis gick jätte bra. Hon gick som vanligt in och hämtade en djurbok det första hon gjorde och gick och satt sig på de stora "puffarna" och skulle läsa boken med en fröken. Sen vinkade hon så glatt till oss :)
Jag var så beredd på att få ett samtal från dagis att vi måste hämta henne tidigare för hon skulle vara kinkig eller något.
Men ingen ringde så när klockan väl var 14,15 åkte jag iväg för att hämta henne!

När jag kommer dit möts jag av att nästan alla barn är "ute och springer" (inne) på ett led och leker med en fröken längst fram längst fram, dom ser ut att ha jätte kul!!
Och direkt när Tuva ser mig stiga in genom dörren så kommer hon i full fart och skriker och börjar gråta och måste ju klaga av sig lite och gosa hos mamma :) Oj så glad jag vart!!!

Fick höra att hon inte hade vart ett dugg gnällig eller kinkig. Hon hade, hör och häpna, ätit mycket fiskbullar till lunch! Hon som aldrig brukar äta på dagis, stolt mamma!!!!
Och på frukstunden hade hon gått och hämtat frukt hela tiden och gått och bjudit, gett, alla andra barnen och sagt koka, kaka, när hon gett dom frukten. Det är min sötaste snällaste tjej det :)
Jag blir så glad och lycklig när jag ser och vet att hon har det bra!
2 kommentarer:

  1. gud vilka fina kort! Är det du eller din sambo som fotar så fint? Vad använder ni för kamera?
    /Michaela

    SvaraRadera
  2. Hehe! Det är min sambo som är fotograf så det ska jag hälsa honom :) Han har precis bytt kamera men jag har för mig att han nu har en Canon EOS 5D Mark II, om jag minns rätt!

    SvaraRadera