måndag 1 november 2010

Måndag - Tuvas första dag på förskolan!

Måndag och den 1 november vilket innebär att idag var det Tuvas första dag på förskolan!
Det gick galant och hon hade superkul. Sprang direkt iväg och började leka med sin ena fröken och sket i oss totalt! Fann en vän ganska snabbt som hon lekte tittut med och pussade massor! Däremot så var hon ju inte så matglad där.. vilket hon iförsig inte är i vanliga fall heller. Ungefär 3 små potatisbitar gick i sent tyckte hon att hon var klar :p haha!
Imorn ska vi nog prova att jag och Niclas inte är med när hon äter så får se om det går bättre då :)

Var dock lite rörigt och trångt och emellanåt kändes det som dom inte hade superkoll på läget..
Men man kan ju heller inte begära det såhär första dagen.
Med tanke på att förskolan är helt nyöppnad från och med idag, innebar ju det att alla barn som var där, var helt nya, och alla skulle inskolas och varje barn hade med sig minst 1 förälder. Inte konstigt att det blev lite trångt och rörigt då :)
Sen var vi ju dessutom på mkt mindre lokaler än det ska vara, eftersom de lokaler som hon ska vara i sen inte är helt klara så går hon ju nu bara i tillfälliga, som då är de lite mindre.


Nu sover lillan sen ungefär 1,5 timme tillbaka, Niclas är ute och fotar och jag sitter framför tvn! Hoppas Niclas kommer hem snart så vi kan fortsätta se på filmen vi började på igår. Sen blir det sängen så vi orkar upp till dag nummer 2 på inskolningen imorn :)

2 kommentarer:

  1. Låter ju som att det gick jättebra för henne :) Skönt!
    Som du säger så är det ju inte så konstigt att det är lite halv-rörigt när hela förskolan är nyöppnad och alla barn och personal är nya. Är förmodligen jättesvårt för personalen att ha koll på allt och alla, men dom gör säkert sitt bästa!
    Ni fårnog ge det ngra veckor så blir det säkert kanonbra :) Och huvudsaken är ju att Tuva trivs, vilket hon ju verkade göra även nu :)

    Vilken fin "kärra" som Tuva sitter i på inlägget ovan. Den med hennes namn på. Vart kommer den ifrån?

    Ser fram emot att höra mer om inskolningen!

    /Michaela

    SvaraRadera
  2. Ja precis, det är ju ganska självklart att det blir rörigt i sånna här lägen :)
    Ja visst är kärran fin? :)
    Den fick hon när hon fyllde 1år av sin farmor och farfar, och det är även hennes farfar som har gjort den :)

    SvaraRadera