onsdag 21 april 2010

pjuh vilken natt!

Tuva somnade super bra igår kväll.. inte minsta lilla gnäll utan måste somnat djupt direkt.. annars brukar hon ju alltid gnälla någon gång.

Men när jag och Niclas väl skulle gå och sova vid 00,30 (vi fastnade i en film så därför det vart så sent) så säger Niclas när vi kommer in i sovrummet:
-Vad det luktar nudlar!
Jag tänder för att se hur Tuva ligger.. hon burkar alltid ligga på mage nere i fotändan utan täcke så man burkar jämt få rätta till henne.

Mycket riktigt, hon ligger nere i fotändan som hon brukar.
Men, hon har kräkts ner nästan hela sängen och ligger mitt i spyorna och sover som djupast!!

Alltså hon måste ha kräkts i sömnen eller nått.. heeelskumt!
Men då kan man ju undra hur man kan kräkas i sömnen utan att vakna?

Men hon hade inte låtit minsta lilla på hela kvällen.. och vi hör väldigt bra eftersom vi bor ganska litet och sen är vi vana att hon brukar låta.


Kände mig så dum!
Det var ju bara till att ta upp henne, väcka henne försiktigt och in i duschen. Stackarn såg helt förvirrad ut och såg ut som hon nästan satt och sov i duschen.
Tvättade håret på henne 3ggr men ändå luktade håret spya!


Efter en renbäddad säng, en ny badad Tuva och lite välling i magen skulle vi försöka sova igen. Det började ganska bra men sen vaknade hon och ställde sig upp och klagade heela natten.
Galet trötta vi var!
Det enda som verkade hjälpa som hon tyckte om var när hon fick ligga i min famn och jag gungade lite lätt. Då låg hon helt stilla utan att klaga.
Tillslut så får vi henne att sova en liten stund i hennes säng innan hon sen vaknar igen strax efter 07,00 och är pigg.Vet inte om hon är sjuk eller om det var något tillfälligt, för hon har ju inte kräkts någe mer.
Det som har varit är att hon har matstrejkat i ett par dagar nu. Det som har gått i är nästan bara välling.
När man har försökt att ge henne mat så vrider hon bort huvudet och vägrar till och med att smaka.. så hon vet ju inte ens om det är gott :p

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar