onsdag 2 juni 2010

jävla uppsala kommun!


Fick nyss hem denna på posten..
Känns lagom kul! Nu har vi ingen aning om hur vi ska göra..


3 kommentarer:

  1. sök omvårdnadsbidrag...om kommunen inte kan ge er förskoleplats har ni rätt till det! Om ngn utev er vill vara hemma förstås..

    SvaraRadera
  2. Till Anonym:
    Klart att vi vill vara hemma! Skulle kunna vara hemma med Tuva jämt om det gick. Men det är nog inte så bra varken för henne eller mig.
    Vi har pratat om vårdnadsbidrag och visst är det också ett alternativ. Dock får man ut väldigt lite och då kommer jag bli tvungen att "extra jobba" vilket kommer leda till väldigt lite tid tillsammans med Niclas. Tack ändå för förslaget :)

    SvaraRadera
  3. ja isf är det ju inte så mkt att välja på, då får ni ju kryssa i att ni kan ta en plats längre bort från ert hem.
    Förstår verkligen att ni tänker så att det blir lite tid tillsammans med niclas..men tänk ändå att om ni får plats i okt/nov..så är det "bara" 3(-4) månader senare än om ni tar ett dagis längre bort.
    Fördelen är då att Tuva inte behöver byta dagis (tog för givet att ni skulle stå kvar och vänta på en plats nära där ni bor även om ni till en början accepterar en annan plats? för det är ju bättre att ha närmare där man bor, kul lixom att behöva åka över halva stan varje dag!! de blir dessutom längre dagar för henne med längre restider) och hon får några månader på sig att växa till sig ordentligt för att va redo för dagis, samtidigt som du får va hemma några extra månader med henne :) Det kommer vara guld värt när du ser tillbaka på det senare.
    Ser man det så kanske du och niclas kan kämpa er igenom att vara ifrån varandra lite för mkt i dessa få månader.. de blir ju bättre i slutändan..
    men jag är säker på att ni löser det till det bästa för just er familj :)

    Lycka till!

    SvaraRadera