torsdag 10 juni 2010

otäcka dagar

Som jag skrev i ett tidigare inlägg i måndags så var vi ju lite oroliga för fröken. Hon har matvägrat sen 1-0,5 vecka tillbaks och inte heller velat dricka.. en tugga hit och dit och max en mun dricka.
Sen igår och någon dag före de tyckte vi att hon började bli så trött av sig.. la sig ner på golvet och ville sova flera gånger.
Så jag blev väldigt orolig och ringde bvc igår förmiddag för jag var rädd över att hon börjar bli uttorkad.
Hon bad oss åka upp till barnakuten på en gång eftersom barn har så lätt att gå ner i vikt samt bli uttorkade.

Väl på där så behövde vi inte vänta så länge innan vi fick komma in.. var inge mycket folk alls där så det var tur!
Det togs tempen på henne (ingen feber) hon vägdes (vilket visade att hon hade gått ner i vikt). Sen var det dags för det jobbiga.. läkarn skulle komma och undersöka henne.
Inte ens lyssna på hjärtat och lungor ville hon.. men det gick bra ändå utan så mycket tårar.
Men när det sen väl kom till att titta i öronen, när vi måste hålla fast armar och huvud hårt och stilla blev det rent utsagt panik!
Hon grät och grät och jag kände mig så dum. Och till råga på allt så var hon ganska kladdig i öronen så dom såg typ ingenting och var tvungen att kolla flera gånger om.. tillslut så får hon hämta en till läkare som också får kolla i öronen.
När barnet blir så lessen, kan dom inte ge henne lite lugnande istället? Det blir ju både lättare för henne, för oss och för läkaren. Men nej!

Sen efter det så var det ju dags för blodprover.. för att se om hon hade någon infektion samt om hon var uttorkad. Och eftersom hon hade vart så uppriven kokade det ju om henne så när dom tog provet så typ sprutade det bara blod!

Nej det var verkligen en omtumlande dag.. inge roligt för någon utav oss!
Som tur i oturen hittade dom inget.. hon var heller inte uttorkad. Så vi blev hemskickade om att ge henne ipren och ge henne allt som var möjligt att äta.. så vi köpte med oss massa isglassar hem så nu blir hon lagom bortskämd ;)

Men idag har hon ätit mycket bättre än vad hon gjort de senaste dagarna så jag hoppas det är på bättringsvägen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar