onsdag 27 maj 2009

Älskade Tuva


Hon är så underbar så man kan inte tro att det är sant. Hur kan detta vara mitt barn, hur kan jag ha ett barn? Det är helt fantastiskt! När hon ligger i ens knä och man bara sitter å tittar på henne, pratar med henne och hon ler åt en, ögonen blir tårfyllda! Jag är så jävla lycklig! Älskar min familj, hur kan vi ha skapat en sån underbar sak. Älskar dig Niclas!
Hon fortsätter att bråka med oss och är ett riktigt matvrak om nätterna, men eftersom hon är så underbar annars så är det helt tilllåtet :)

Igår var vi på andra läkarbesöket med henne och blev helt utskrivna från BB. Allt såg bra ut och var helt normalt, dom gjorde ett ascoolt hörseltest på henne och nog allt hörde hon :)
Dom flesta barn brukar ju gå ner lite i början innan mjölken runnit till ordentligt och dom äter bra. Men våran lilla korv tyckte inte hon skulle följa trenden utan hon hade gått upp istället, oj vad glad jag blev över det :) Hon vägde ju 3333gram när hon föddes och igår vägde hon 3360gram. Inte så mycket men alltid något!
Ringde även BVC idag och vi ska dit med henne om en vecka.

Nu känns iaf brösten mycket bättre. Härom dagen höll dom ju precis på och rinna till ordentligt och det kändes allvarligt som dom skulle spricka, var så hårda å spända och gjorde sjukt ont. När dom precis rinner till blir det ju massa ökad blodvolym i dom med men det lägger sig efter ett tag, vilket det måste ha gjort nu. Nu känns dom riktigt bra och är inte alls så hårda å spända!

Skruttans lilla navelstump borde lossna vilken dag som helst nu. Kan lova att den verkligen håller på att ruttna. Det luktar så sjukt illa om den, när man sitter och ammar henne vill man nästan kräkas!

Imorgon ska vi verkligen bara vara hemma och ta igen oss och vila. Har sagt att vi ska göra det i flera dagar men har ändå varit ute och flängt och haft folk här titt som tätt så har inte blivit någon vila alls. Skulle tydligen regna imorn med så det blir ju en perfekt hemma dag.
Såhär nästan en vecka efter förlossningen har jag gått ner mellan 9-10kg. Helt sjukt vad snabbt man kan gå ner! Men det ska ju bort minst 10kg till, helst 15. Var ju lite fläskig innan graviditeten med men nu ska jag försöka komma i form ordentligt. Men det är väl lättare sagt än gjort antar jag.
Har iaf en ordentlig fläsk och hängmage nu, ser riktigt äckligt ut. Bristningarna syns mkt tydligare nu med när magen inte är spänd. Lyckades ju få en hel hög med de i slutet, hoppas dom kommer försvinna lite.

Nej nu ska jag gå och uppmuntra Niclas lite. Stackarn sitter och jobbar, hans jobb har verkligen panik utan honom och klarar sig inte. Tråkigt men skönt på ett sätt, för det finns ju ingen risk med att han skulle bli av med jobbet då :)

1 kommentar:

  1. vilken sötnos hon är.. grattis igen :)
    Hennes navelstump lossnar säker snart.. men min son dröjde de en hel vecka tror till och med en ½ vecka. kommer inte rikitgt ihåg.. kram

    SvaraRadera